Laddar, vnligen vnta...

Tavelhylla / Tavellist

21 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo fr webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GteborgEklandagatan 29 JnkpingSmedjegatan 8 MalmSjlbodgatan 2 NorrkpingSkeppargatan 38
Sth SdermalmLngholmsgatan 42 Sth SdermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth stermalmValhallavgen 36

Förändra väggen enkelt med en tavelhylla

Här hittar du våra snygga tavelhyllor och tavellister i färger som nästan alltid funkar. Vad sägs exempelvis om en vit tavelhylla till en vit vägg, en svart till en svart vägg eller en silverfärgad för att matcha ramar, ljusstakar och andra inredningskomponenter i silver? Förutom släta och enkla varianter finner du vågformade med olika fina texter.

Den som uppfann tavelhyllan hade verkligen öga för snygga och enkla saker. Det bästa med den flitigt använda hyllan är att du slipper ta fram verktyg, skruvar och expanders så fort du vill flytta en tavla eller en dekoration. Lätt som en plätt förändrar du väggen genom att endast byta ut färger på motiv och ramar! Ett tips är att låta listen smälta in i väggens färg för ett fint och lite svävande intryck.

Vit tavellist i barnrummet

I det här barnrummet har vi valt vita tavellister på en vit vägg och istället låtit tavlor, pärlplattor och girlanger stå för färgklickarna.

Vilken storlek ska du då välja på din tavelhylla?

Generellt blir det fint med några stycken kortare tavellister placerade ovanför varandra om du vill ha dem på en smalare vägg. Vill du fylla en bred vägg kan du antingen köra på enstaka breda hyllor eller till och med placera flera likadana hyllor direkt efter varandra för extra längd. Välj om du vill ha ett plan eller flera stycken. Du kan också göra som vi har gjort på bilden och köra på en bred list med en kortare list under. Se då till att skapa balans genom att placera något annat vid tomrummet. Som du kan se på bilden ställde vi dit en stol och fyllde upp med några kuddar.

Att montera tavellister

Använd dig alltid av rätt typ av skruvar och expanders för din vägg. Då kan du vara säker på att din hylla sitter stabilt utan att falla ner och orsaka skada. Är väggen gjord av gips eller cement? Hur många gipsskivor består den av? När du har allt du behöver mäter du upp vart din hylla ska sitta och använder dig av ett vattenpass. En liten lutning på en rät tavelhylla kommer att synas väl, därför är vattenpasset din bästa vän! 

Om du har valt en tavellist tillverkad av trä kan du enkelt dölja upphängningen genom att välja skruvar med försänkta skallar. Har du däremot en tunnare hylla tillverkad av metall kommer skruven mer eller mindre att synas. Därför blir det finast om skruven går i samma färg som hyllan. En annan viktig grej att tänka på med en tavelhylla av metall är att skruven måste täcka hålet med bra marginal, annars är det lätt hänt att den sitter ostadigt.